16 січня 2012 р.

Громадянська Асамблея України запрошує!


Джерело: Букалов Олександр, координатор ГАУ на Донеччині, член Громадської ради при ДонОДА.

Майже чотири роки існує ініціатива громадських організацій України під назвою Громадянська Асамблея України (ГАУ), Інформацію про неї можна знайти на сайті http://gau.org.ua. Низка організацій Донеччини брала участь у заходах, організованих ГАУ, зокрема, у Форумах. Зараз Оргкомітет ГАУ як постійно діючий орган готує новий Форум. Вирішено, що в лютому 2012 р. буде проведений Форум Громадянської Асамблеї України «Криза демократії в Україні. Позиції громадянського суспільства».

Враховуючи уроки попередніх форумів, які були проведені в 2007, 2008, 2009 роках,  цей форум має виробити не тільки позиції громадянського суспільства, а й визначити шляхи, механізми та інструменти реалізації цих позицій, засоби впливу громадянського суспільства на владу, політикум та суспільство загалом.

Для врахування думок максимально широкого загалу громадськості щодо причин кризових явищ в державотворенні України та шляхів їх подолання, в роботі форуму візьмуть участь делегати від регіонів, представники провідних громадянських кампаній та ініціатив, представники підприємницьких та профспілкових об’єднань, науковці, релігійні діячі.

На форум будуть запрошені представники влади, посольств, міжнародних організацій.

В рамках роботи Форуму передбачається організація двох пленарних частин та п’яти секційних дискусій з орієнтовними темами:
  1. Кризовий стан демократії в Україні: пропозиції  громадянського суспільства щодо  демократизації суспільства та забезпечення фундаментальних прав і свобод громадян.  План дій громадських організацій з проведення чесних, вільних та продуктивних для країни парламентських виборів 2012 р.
  2. Самоорганізація та самоструктуризація громадянського суспільства на національному та на місцевому і регіональному рівнях – обмін та поширення кращого досвіду в питаннях ефективного впливу громадськості на суспільні процеси, які формують демократичний вектор розвитку України.
  3. Забезпечення європейського вибору України. Участь ГАУ в заходах Форуму громадянського суспільства Східного партнерства, розвиток міжнародної діяльності ГАУ.
  4. Бачення громадянським суспільством оптимальних шляхів розвитку України, проведення реформ та становлення ефективної системи влади і управління, підконтрольної та підзвітної громадянам. Місце і роль ГАУ в розвитку громадянського суспільства в Україні та в загальносуспільних процесах, позиціонування ГАУ.

Форум має виробити і ухвалити пропозиції громадянського суспільства щодо покращення чинного становища, інструментів реалізації цих пропозицій, форм та механізмів самоорганізації та само структуризації громадянського суспільства, регламенти організації спільної діяльності організацій – членів ГАУ та їх партнерів, визначити організаційну структуру ГАУ, стратегію розвитку ГАУ на найближчі роки, як найбільшої само організованої спільноти організацій громадянського суспільства в Україні, визначити спільні проекти на 2012-й рік, обрати робочі органи ГАУ – тобто забезпечити організаційне «перезавантаження» ГАУ задля каталізації діяльності цього найбільшого форуму громадянського суспільства в країні.

В рамках підготовки до Форуму члени ГАУ Донеччини планують провести «круглий стіл» на тему «Вироблення процедур вирішення соціальних конфліктів в регіоні». Захід відбудеться у п’ятницю, 20 січня 2012 року у прес-клубі о 13-00.

У разі Вашого бажання взяти участь у «круглому столі» та в інших ініціативах ГАУ - повідомте про це координатору ГАУ на Донеччині Букалову Олександру за тел.. 099-709-5679 або за е-майлом bukalov@pisem.net а також в прес-клуб Світлані Агаджанян.                               .

Підґрунтям рішень Форуму щодо перелічених питань має стати опитування, яке проводиться у всіх регіонах та серед експертного середовища  України.

Просимо Вас взяти участь в даному опитуванні. Анкету можна завантажити тут.

Сподіваємось на Вашу активну  роботу у регіональних мережах Громадянської Асамблеї України та участь у роботі Форуму

Немає коментарів:

Дописати коментар