25 січня 2012 р.

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 32/2012 Питання сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні


З метою забезпечення діяльності Президента України щодо реалізації державної політики, спрямованої на формування сприятливого середовища для дальшого становлення в Україні громадянського суспільства, налагодження ефективного механізму взаємодії його інститутів з державними органами та органами місцевого самоврядування на засадах партнерства та взаємної відповідальності, досягнення європейських стандартів забезпечення та захисту прав і свобод людини і громадянина, керуючись частиною другою статті 102, пунктом 28 частини першої статті 106 Конституції України, постановляю:



1. Утворити Координаційну раду з питань розвитку громадянського суспільства (далі – Координаційна рада) як допоміжний орган при Президентові України.
2. Призначити CТАВНІЙЧУК Марину Іванівну – Радника Президента України – Керівника Головного управління з питань конституційно-правової модернізації Адміністрації Президента України головою Координаційної ради.
3. Затвердити такі, що додаються:

  • Положення про Координаційну раду з питань розвитку громадянського суспільства;
  • персональний склад Координаційної ради з питань розвитку громадянського суспільства.
4. Національному інституту стратегічних досліджень із залученням представників інститутів громадянського суспільства підготувати доповідь про стан розвитку громадянського суспільства в Україні на основі узагальнення результатів досліджень із цих питань та подати її у місячний строк Координаційній раді.
5. Координаційній раді підготувати та внести у місячний строк у встановленому порядку проекти Стратегії державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні та плану першочергових заходів щодо її реалізації.
6. Визнати такими, що втратили чинність:
Указ Президента України від 15 вересня 2005 року №1276 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики»;
статтю 3 Указу Президента України від 9 червня 2008 року №525 «Про ліквідацію деяких консультативних, дорадчих та інших допоміжних органів».
7. Цей Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ
25 січня 2012 року

Детельніше тут

Велика подяка Громадському простору за інформацію!


Немає коментарів:

Дописати коментар