29 листопада 2011 р.

Члени Громадських рад Донеччини зможуть проводити антикорупційну експертизу

24 та 25 листопада 2011 року в рамках проекту «Сильні громадські ради - здоровий уряд»  для представників громадських рад Донеччини пройшов тренінг з антикорупційної експертизи нормативно-правових актів. Основною метою занять було зміцнення експертного потенціалу та ефективності консультативно-дорадчих органів на рівні райдержадміністрацій та міст Донецької області.

Учасники тренінгу мали змогу детально ознайомитись з тим, що таке корупція, до яких наслідків вона призводить; в чому полягає сутність громадської експертизи діяльності органів влади та існуючий досвід, її Законодавче забезпечення. Особливий інтерес викликали теми щодо практичного використання регуляторної політики, як ефективного інструменту боротьби із корупцією та методології проведення антикорупційної експертизи нормативно-правових актів.

У тренінгах взяли участь 21 особи з числа голів громадських рад та постійних комісій з міст та районів Донецької області при органах виконавчої влади та місцевого самоврядування, представники ІГС регіону.  Тренінг був проведений провідними фахівцями з питань антикорупційної експертизи Олексієм Літвіновим та  Олексієм Андреєвим (ДОГО «Дніпропетровський координаційно-експертнийцентр з питань регуляторної політики»).

Навчальна програма для членів Громадських рад Донеччини складається з серії тренінгів. Перші два модулі пройшли у серпні 2011 року і були присвячені правовим засадам взаємодії влади та громади, плануванню діяльності громадських рад та розробки процедур пов’язаних з їх діяльністю, а також доступу до публічної інформації. Третій модуль – з PR-технологій, проведення ефективних зустрічей та голосувань, в т.ч. за допомогою електронних засобів.

Наступне навчання пройде в грудні 2011 року та буде присвячене питанням гендерного аналізу програм та бюджетів. У січні 2012 учасники тренінгів зможуть закріпити навички щодо прийняття ефективних рішень.  

По закінченню навчання, слухачі курсу зможуть отримати інтерактивні консультації та допомогу щодо вирішення практичних питань своєї діяльності у громадських радах на місцях. Крім того, найбільш активні учасники (які візьмуть участь у всій навчальній програмі) зможуть відвідати інші громадські ради з України та обмінятись досвідом за рахунок Організаторів.

Програма реалізується ДГО «Альянс» спільно з Комісією з питань інформаційної політики Громадської ради при ДонОДА в рамках проекту «Сильні громадські ради - здоровий уряд» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

За більш детальною інформацією щодо участі у проекті звертайтесь до Закревської Світлани, президента ДГО «Альянс», члена Громадської ради при Донецькій ОДА за телефоном: +38 (050) 470-88-17 або електронною поштою gromrada.edu@gmail.com

Фоторепортаж:

Немає коментарів:

Дописати коментар