11 лютого 2014 р.

В понеділок, 10 лютого о 14 годині відбулося чергове засідання Комісії з розвитку духовності, моралі, культури, благодійності та міжнаціональних відносин.


Голова Комісії – протоієрей Ростислав КАРПУСЬ разом із членами Комісії – Іваном БАЛИКІНИМ, Марією БЄЛЯКОВОЮ, Рамілем ЗАМДИХАНОВИМ, Юрієм КЕЛЕРМАНОМ, Шавлегі ЛУРСМАНІШВІЛІ та Марією ОЛІЙНИК розглянули нагальні питання. Також на засіданні були присутні перший заступник Голови Громради Юрій ЩЕДРІН та кореспондент щоденної газети «Вести» Максим ГАЗІЗОВ.
Засідання почалося з хвилини мовчання за загиблими на Грушевського у Києві.
Протоієрей Ростислав КАРПУСЬ подякував всім членам Комісії за оперативну роботу на позачерговому засіданні, яке відбулося 6 лютого шляхом телефонних переговорів, на якому розглянули питання «Свято формули горілки; культурно підвищуємо градус», що мало відбутися 9 лютого. Голова Комісії відзвітував про результати: спочатку керівництво парку культури ім. Щербакова скасували дегустацію «винуватиці свята», а потім й всі інші заходи.
 На порядок денний були винесені питання:
1)      «Свято формули горілки, культурно підвищуємо градус»;
2)      План роботи парку ім. Щербакова;
3)      Щорічна виставка дитячого малюнку «Православна моя Україна»;
4)      Запрошення працівників Управління культури ДонОДА на наступне чергове засідання 10.03.2014 року;
5)      Питання щодо каменю Тараса Шевченко в Красноармійську;
6)      Заходи щодо річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників;
7)      Дообрання заступника Голови Комісії;
8)      Різне;
З першого питання одноголосно було прийняте рішення про направлення листа-подяки голові ДонОГА Шишацькому А.В. та направлення листа-подяки до мера м. Донецьк із проханням в майбутньому контролювати заходи, що можуть поставити під сумнів букву закону та норми моралі.
З другого питання одноголосно було вирішено направити прохання до Донецької облдержадміністрації та до Міської Ради щодо перегляду заходів у суспільних місцях, які плануються на 2014 рік.
З третього та шостого питання протоієрей Ростислав КАРПУСЬ виразив подяку всім членам Комісії за роботу в підготовці виставки дитячого малюнку «Православна моя Україна». Було вирішено запросити всіх учнів та студентів Донецької області на виставку та написати листа щодо інформування про виставку до голови ДонОДА Шишацького А.В. Проголосували «за» - 6, «проти» проголосував Юрій КЕЛЕРМАН.
З четвертого питання одноголосно було вирішено запросити представників Управління культури при ДонОДА на чергове засідання Комісії, яке відбудеться 10 березня 2014 року о 14 годині та запросити від них звіт про розподіл держбюджету на 2013 рік та доповісти план на 2014 рік.
З п’ятого питання 6 проголосувало «за» щодо реанімації питання про камінь Тараса Шевченко в Красноармійську, а Марія ОЛІЙНИК проголосувала «проти», але пообіцяла, що це питання буде обов’язково поставлено у порядок денний та розглянуто на засіданні Донецької обласної організації Всеукраїнської організації «Просвіта ім. Т.Г. Шевченка».
З сьомого питання одноголосно було вирішено призначити Шавлегі ЛУСМАНАШВІЛІ заступником Голови Комісії.
Наприкінці засідання завітав протоієрей Віталій Бакун, голова спілки «Трезвення» Донецької єпархії УПЦ. Він подарував диски та газети від спілки.
Іван БАЛИКІН оголосив про свій вихід із Громадської ради.
Наступне засідання відбудеться 10 березня 2014 року о 14 годині.

Немає коментарів:

Дописати коментар