7 березня 2014 р.

Звернення Громадської ради при ДонОДА до жителів Донецької області


 Шановні земляки! 


З листопада 2013 року народ України по всіх областях активно виступає за реалізацію принципів демократії, верховенства права, неухильного дотримання законів та основоположних свобод та прав людини - головних принципів внутрішньої політики України, впровадження та дотримання яких мала забезпечити влада.

Наразі український народ виступає ще й за збереження цілісності України, свою незалежність, мир, європейську перспективу України та закликає Російську Федерацію зупинити противоправні дії на території нашої країни, які засудив весь прогресивний світ.

Ми категорично засуджуємо усі дії та висловлювання спрямовані на розпалювання  громадянських міжусобиць, які несуть ризики здоров’ю та життю людей, а також цілісності України. Ми віримо, що ви також прагнете миру, спокою та стабільності в своєму домі, місті, країні, як ми. Тому, закликаємо вас не піддаватись на провокації та ставитись з розумінням до тих поглядів, які не співпадають з вашими. Заради миру, злагоди та спокою в Україні, ми всі маємо об’єднати наші зусилля та довести самим собі та світу, що ми вихована, розвинута та толерантна нація!

Ми звертаємося до всіх жителів Донбасу у цей складний період з проханням зберігати спокій, витримку і здоровий глузд.

Керуючись засадами громадянського суспільства та нашою з вами культурою, ми впевнені, що діалог між громадянами та владою має бути заснований на взаємній повазі, законності та прозорості.  Громадська рада при Донецькій обласній державній адміністрації зобов’язується підтримувати такий діалог та вимагати від влади прозорості, відкритості та підзвітності перед громадою Донбасу. Тому, просимо вас підтримати наше визнання  легітимними всіх центральних органів влади та нещодавно призначеного голову Донецької обласної державної адміністрації,  і не допускати блокування їх роботу. Це потрібно не владі, а нам з вами, заради стабілізації ситуації в країні і недопущення подальшої агресії!

Тільки шляхом переговорів, умінням почути один одного можливо досягти головної мети українського народу – жити в мирі, жити в країні, де поважають права і свободи кожної людини, незалежно від її національності, мови і віросповідання.

Прийнято на 5-х зборах Громадської ради
при Донецькій обласній державній адміністрації другого скликання 07.03.2014 р.

Немає коментарів:

Дописати коментар