7 березня 2014 р.

Заява Громадської ради при ДонОДА

Ми закликаємо консолідувати зусилля громадськості Донецької області заради миру в нашому регіоні. Рішуче засуджуємо захоплення державних установ та провокації, які призводить до загострення суспільних конфліктів, наражають на небезпеку людські життя. 

Звертаємось до центральної влади України в м. Київ, аби вона почула голос мешканців Донецької області та усього Сходу нашої країни. Вимагаємо поважати наші мовні, культурні та релігійні права, враховувати політичні та економічні інтереси.

Усі 130 національностей, що проживають у Донбасі, прагнуть жити у мирному стабільному та незалежному від прямих зовнішніх утручань суспільстві. Україна є єдиною державою та повинна нею залишатися і надалі! Закликаємо усіх мешканців Донецьку та Донецької області не піддаватися на провокації, не вступати у силові конфлікти, залишатися спокійними та берегти, в першу чергу, своє життя та життя близьких людей.

Усі небайдужі та порядні люди повинні заявити вголос свою позицію та прикласти усіх зусиль для примирення в цій ситуації. Нещодавно усі могли бачити приклад подій у Києві та їх трагічні наслідки. Не допустимо цього у себе вдома. Наш регіон має залишається спокійним, толерантним та стабільним!

Висловлюємо підтримку законно обраним органам влади усіх рівнів як в Україні взагалі, так і в Донецькій області, та закликаємо її до конструктивного діалогу з місцевими громадами та громадянськім суспільством Донеччини. Закликаємо об’єднати наші зусилля, аби Донецька область продовжувала жити за законами та Конституцією України.

Немає коментарів:

Дописати коментар