13 грудня 2013 р.

У четвер, 12 грудня 2013 року, о 15.30 відбулося засідання Комісії з питань інформаційної комунікації, інновацій, інвестицій та міжнародних зв’язків.



Голова Комісії – Артем ПЕТРОВ, разом з членами Комісії – Володимиром АВЕРІНИМ, Ліною КУЩ, Олексієм ПІЧАХЧІ, Рамілем ЗАМДИХАНОВИМ, Андрієм КАРАКУЦОМ, Наталією ОМЕЛЬЧЕНКО, Людмилою ПОЛЯКОВОЮ,  Юрієм ЩЕДРІНИМ та Ларисою САЄВИЧ, розглянули декілька важливих питань.
Володимир АВЕРІН та Ліна КУЩ доповіли колегам щодо фактів протидії журналістам під час подій у Києві 30 листопада - 1 грудня 2013 року. Володимир АВЕРІН засудив дії правоохоронців під час розгону мітингувальників  на Євромайдані в Києві та біля Адміністрації Президента, зокрема зосередив свою увагу на насильстві по відношенню до журналістів, які виконували свій професійний обов’язок. Ліна КУЩ запропонувала підтримати звернення НСЖУ з цього приводу, або прийняти своє звернення. Звернення НСЖУ члени Комісії прийняли більшістю, а питання про прийняття свого звернення прийняли одностайно.
Далі, учасники засідання визначали позицію Комісії щодо дій Громадської ради при Донецькій ОДА в світлі політичних подій в Україні. Наталія ОМЕЛЬЧЕНКО, відповідно до ст. 38 Регламенту Громадської ради,  запропонувала вважати Звернення правління Громадської ради від 6 грудня, стосовно подій навколо євроінтеграції, лише думкою окремих членів Громадської ради. Раміль ЗАМДИХАНОВ зосередив увагу на тому, що комісія не уповноважена перекваліфіковувати рішення Правління, а може висловити свою думку про те, що рішення Правління було особистою думкою членів правління. Більшістю вирішено – вважати рішення Правління Громадскьої ради від 6 грудня таким, що відображає особисту думку членів Правління Громадської ради.
Юрій ЩЕДРІН нагадав главам підкомісій про необхідність готувати звіти про роботу Комісії в 2013 році та формувати проекти планів роботи Комісії на 2014 р. Лариса САЄВИЧ обурювалась низьким рівнем активності членів своєї підкомісії, через що вона нездатна плідно працювати. Наталія ОМЕЛЬЧЕНКО звернула увагу на поганий рівень взаємодії з органами державної влади, які не відкликаються на звернення і запити з боку представників Громадської ради.
Раміль ЗАМДИХАНОВ доповів про поточний стан робіт над сайтом Громадської ради.
Наступне засідання Комісії з питань інформаційної комунікації, інновацій, інвестицій та міжнародних зв’язків відбудеться у четвер, 6 лютого 2014 року, о 14:00.

Немає коментарів:

Дописати коментар