11 грудня 2012 р.

УВАГА! Порядок створення госпітальних округів

 
24.10.2012 р., Кабінет Міністрів України, прийняв постанову, якою затвердив Порядок створення госпітальних округів у Вінницькій, Дніпропетровський, Донецькій областях та місті Києві без громадських обговорень її проекту та в порушення строків, встановлених частиною 5 статті 12 ЗУ "Про порядок проведення реформування системи охорони здоров'я у Вінницькій, Дніпроперовській, Донецькій областях та місті Києві" від 07.07.2011р (Кабінету Міністрів України протягом трьох місяців з дня набрання чинності вказаним Законом було доручено прийняти нормативно-правові акти, що випливають з Закону (тобто до 04.11.2011р.)), — реалізація вказаної Постанови без внесення відповідних змін до статті 49 Конституції України, може привести до порушення останньої. 

На цьому наголошували учасники круглого столу на тему: “Проміжні результати експерименту в первинній ланці медичної допомоги. Стан громадського обговорення та перспективи створення госпітальних округів”, який пройшов у Донецьку 15 листопада ц.р. У своєї Резолюції, учасники наголошували, що необхідно коригувати певні етапи провадження експерименту у пілотних регіонах, а також провести фактичні громадські обговорення щодо змісту Постанови до втілення її у життя. 

Резолюція була спрямована до Кабміну, відповідь до сіх пір не отримана, проте, у Офіційному віснику України від 10.12.2012р. № 92, стаття 3736, - Постанову надрукували...

Немає коментарів:

Дописати коментар