18 квітня 2012 р.


Фото: http://medreformadn.blogspot.com
Джерело: Комісія з питань охорони здоров'я, сім'ї, материнства та дитинства Донецької ОДА

12 квітня 2012 року, на базі Донецької обласноїорганізації профспілки працівників охорони здоров’я України пройшло розширене засідання постійної комісії з питань охорони здоров'я сім'ї, материнства та дитинства Громадської ради при ДонОДА.

Основною метою зустрічі було обговорення питань участі комісії у публічних громадських обговореннях по темам: «Захист громадян від негативного впливу вторинного тютюнового диму в  громадських місцях» та «Регіональні критерії створення госпітальних округів».

По першому питанню виступила голова Коаліції «Донбас без тютюнового диму» Дурнєва Т.В., яка розповіла про реалізацію проекту та відповіла на запитання членів комісії. Касимова В.В. лікар Донецького обласного центру здоров'яяка також узяла учать у роботі комісії, зауважила на необхідності об'єднання зусиль, підключення громадськості і пошуку точок дотику; підкреслила необхідність залучення до цієї роботи спорткомплексів, УВС, відділи по роботі з молоддю, управління освіти тощо.  Гострі дискусії викликало питання відповідальності осіб за порушення Закону України “Прозаходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їхшкідливого впливу на здоров'я населення”

Було визначено, що для ефективної боротьби із тютюновим димом відсутні належні правові механізми та внутрішня відповідальність курців, а також осіб, які контролюють реалізацію вказаного Закону. За результатами обговорень, було прийнято рішення виробити пропозиції щодо вирішення проблеми відповідальності за паління у громадських містах та взяти участь у круглому столі (про наміри провести якийзаявлено Головним управлінням охорони здоров'я на сайті ДонОДА). Відповідальними з цих питань від комісії було призначено членів комісії Палєху А.Ю. та Черкаса В.В.


Не менш гострі дискусії викликало обговорення формування госпітальних округів. По цьому питанню виступила Євпак О.Ф., спеціаліст Головного управління охорони здоров'я при ДонОДА. Під час своєї промови вона зробила акцент на тому, що для формування госпітальних округів зараз не має готової нормативно-правової бази (відповідної постанови Кабміну), але робота з цього напрямку ведеться.05.04.2012р. Головне управління  розпочало проведення консультацій з громадськістю по темі «Регіональні критерії створення госпітальних округів». Пропозиції від усіх зацікавлених сторін можна направити на електрону пошту Головного управління zdrav@donoda.gov.ua  та reform@mail.ints.net  або у формі листа на адресу: Головне управління охорони здоров'я облдержадміністрації, бульвар Пушкіна,34, м. Донецьк, 83105 до 5 червня 2012 року. Враховуючи важливість та об'ємність цього питання, було вирішено провести додаткове розширене засідання комісії з запрошенням членів відповідної комісії Донецької облради, ГУОЗ при ДонОДА та експертів.


За більш детальною інформацією про діяльність  комісії з питань охорони здоров'я сім'ї, материнства та дитинства Громадської ради при Донецькій ОДА звертайтесь до Маловичка Сергія Павловича за електронною поштою zreforma@ukr.net або за телефоном: +38 (062338-08-57

Немає коментарів:

Дописати коментар