3 червня 2011 р.

У Донецьку пройде круглий стіл на тему: «Правові засади захисту конституційних прав і свобод підприємництва та громадян України».

7 червня 2011 року о 14.00 в конференц-залі Бізнес-готелю «Централь», 1 поверх (м. Донецьк, вул. Артема, 87) відбудеться Круглий стіл на тему: «Правові засади захисту конституційних прав і свобод підприємництва та громадян України».

Організатор круглого столу: постійна комісія Громадської ради при ДонОДА з питань захисту прав і свобод громадян, законності і правопорядку, сприяння боротьби з корупцією спільно із комісією розвитку малого і середнього бізнесу, створення нових робочих місць.

Даний захід, органічно вписуючись в багатогранні сторони загального напрямку державної політики, що проводиться, по розбудові правового громадського суспільства. Питання захисту конституційних прав і свобод підприємництва та громадян України на сьогодні є найважливішою проблемою внутрішньої політики держави. 
 
Саме стан справ у сфері забезпечення захисту прав і свобод особи, їх практичної реалізації є тим критерієм, за яким оцінюється рівень демократичного розвитку нашої держави і суспільства в цілому. Під час заходу буде представлена позиція Громадської ради з найбільш болючіших питань у цій сфері.

На засіданні круглого столу планується обговорити такі питання:
  1. Порушення основного конституційного принципу здобуття доказів – ЗАКОННІСТЬ. (Шинкова В.В.).
  2. Забезпечення захисту конституційних прав і свобод підприємництва. Міф або реальність? (Шашкова Т.І.).
  3. Щодо вирішення справ за скаргами (позовними заявами) на рішення, дії чи бездіяльність органів дізнання, слідства та прокуратури. (Кашкевич Н.В.).
  4. Контроль громадськості над діяльністю прокуратури. Ефективність прокурорського нагляду за дотриманням законності. Ефективність реагування прокуратури на публічну інформацію. (Шульга А.В.).
  5. Значення та місце громадськості в захисті конституційних прав і свобод підприємництва і громадян України. (Ніколаєв С.О.).
Для участі у засіданні круглого столу запрошені представники обласної державної
адміністрації, управління МВС, прокуратури, управління податкової служби, та інші.

До освітлення заходу запрошуються представники засобів масової інформації.
За підсумками круглого столу передбачається прийняти рекомендації, що містять конкретні пропозиції щодо покращення ситуації, які будуть узагальнені у вигляді резолюції, що стане новим імпульсом подальшого розвитку і поглиблення захисту конституційних прав і свобод підприємництва та громадян в нашій країні.

Учасники круглого столу:
  • Кашкевич Наталя Володимирівна – Голова Президії Донецької обласної громадської організації «Спілка будівельників Донбасу;
  • Ніколаєв Станіслав Олексійович - Голова Маріупольської міської громадської організації «Маріупольський міський комітет запобіганню та протидії корупції» член Комісії Громради при ДонОДА з питань захисту прав і свобод громадян, законності і правопорядку, сприяння боротьби з корупцією;
  • Шашкова Тетяна Іванівна - Голова правління ДОГО «Взаємодія», Голова Комісії Громради при ДонОДА з питань розвитку малого і середнього бізнесу та створення нових робочих місць;
  • Шинкова Вікторія Вікторівна - Член Донецької міської громадської організації «Асоціація платників податків України в м. Донецьк», член Комісії Громради при ДонОДА з питань захисту прав і свобод громадян, законності і правопорядку, сприяння боротьби з корупцією;
  • Шульга Андрій Володимирович - Інститут громадянського суспільства, ПП «Шульга» (загальне політичне видання газета «Вісник»), член Комісії Громради при ДонОДА з питань захисту прав і свобод громадян, законності і правопорядку, сприяння боротьби з корупцією.

Немає коментарів:

Дописати коментар