16 березня 2011 р.

Увага конкурс!

Неурядова екологічна громадська організація „До чистих джерел” разом з, Держуправлінням охорони природного навколишнього середовища у Донецькій області, управління освіти та науки Донецької Облдержадміністрації, при підтримці ТОВ „Ясинуватський машзавод”, проводить  обласний  конкурс „До чистих джерел”, який проводиться у рамках щорічного Всеукраїнського конкурсу „До чистих джерел”.

Метою конкурсу є розширення в суспільстві практичної природоохоронної діяльності спрямованої на охорону і поліпшення стану джерел, річок та водойм  України, раціональне використання водних ресурсів, підвищення екологічної і правової обізнаності громадян щодо охорони водних ресурсів шляхом залучення широких верстів населення до практичної природоохоронної роботи, розвитку громадянських екологічних ініціатив.
Учасниками обласного конкуру „До чистих джерел”  вважається зареєстровані громадські організації, громадські організації учбових закладів та учбові заклади.

Основними завданнями Конкурсу є:
  1. Підтримка та активізація природоохоронної діяльності, спрямованої на досягнення конкретних  практичних результатів з охорони та оздоровлення водних об’єктів, порівняння існуючої практики використання водних ресурсів з вімогами Водного Кодексу України, здійснення конкретних заходів, що зменшують розбіжності між ними.
  2. Залучення широкої громадськості до практичної природоохоронної діяльності шляхом підтримки державою екологічних ініціатив об’єднань громадян та окремих активістів.
  3. Поліпшення просвітницько-інформаційної діяльності ЗМІ щодо основних положень Водного Кодексу України та практики його застосування, актуальних проблем стану водних ресурсів, його реального впливу на здоровя людей, висвітлення прикладів позитивної практики водокористування.
Напрями діяльності, що підтримуються Конкурсом (номінації). 
 
Проведення комплексу робіт з оздоровлення (відновлення) окремих річок за участю органів місцевого самоврядівання та широкої громадськості, зокрема: 
  • відновлення та впорядкування джерел;
  • впорядкування та догляд (очищення, залуження, залісення) існуючих прибережних захисних смуг річок, створення захисних смуг;
  • вивчення стану окремих річок (збір інформації) та розробка і впровадження дій з їх оздоровлення; 
  • заходи інформаційно-просвітницької діяльності серед населення про екологічний стан та планів дій з охорони та відновлення конкретних водних обєктів; 
  • впровадження заходів утримання у зразковому санітарному стані територій річкових долин, особливо у межах населенних пунктів;
  • створення екологічних стежок по берегам річок Донбасу;створення обєктів природно-заповідного фонду у межах зон річок;   
На Конкурс подаються такі матеріали 
  1. Анкета учасника;
  2. Матеріали виконаних робіт (3-4 аркуші пояснювальної записки та 6-10 фото);
  3. Висновок місцевих органів Мінекології та природних ресурсів або органів місцевого
  4. Самоврядування про значимість виконаних робіт
 Заявки подаються до 15 квітня 2011 р. 

Підсумки конкурсу будуть оголошені до дня довкілля

Адреса конкурсної комісії:
пр. Миру, 2-б, м. Донецьк, 83050.
Тел. (062) 340 0072, 304 6008
Контактний телефон (050) 861 4770

Немає коментарів:

Дописати коментар