11 липня 2011 р.

Громадські Ради Донеччини озброюються (фото)


06 та 07 червня 2011 року для голів та членів Громадських рад при районних державних адміністраціях Донеччини був проведений тренінг «Аналіз політики: теорія та практика громадського аналізу політики виконавчих органів влади області».

Основною метою заходу було ознайомлення з основами теорії аналізу політики, закріплення практичних навичок з аналітичної роботи для налагодження ефективної діяльності та компетентного включення членів Ради в аналіз політики державних органів в області.

Серед опрацьованих модулів були:

  1. Політика як предмет аналізу.
  2. Громадський аналіз політики виконавчих органів влади в області.
  3. Формулювання проблем політики та ідентифікація зацікавлених сторін.
  4. Проектування політики: цілі, інструменти, планування.
  5. Вибір серед альтернативних варіантів політики.
  6. Впровадження політики і роль громадськості.
  7. Рівні, принципи, механізми прийняття рішень.
  8. Підготовка рекомендацій та структура аналітичного документу.
  9. Оцінка успішності політики та її корегування.
Крім того, учасники тренінгу мали можливість детально розібрати кілька прикладів аналітичних документів, які були підготовлені інститутами громадянського суспільства Донеччини та включені або знаходяться на стадії включення до «порядку денного» регіональної політики. 

Слід зазначити, що тематика тренінгу безпосередньо відповідає діяльності та функціям Громадських рад як консультативно-дорадчих органів. Отримані знання та навички з аналізу політики учасники тренінгу зможуть використати у роботі в комісіях та вивести їх на новий професійний рівень.

Тренінг провели Кіпень В.П., голова ГО «Донецький інститут соціальних досліджень і політичного аналізу» та Сімонов С.К., головний спеціаліст Головного управління взаємодії з громадськістю та у справах національностей і релігій Донецької ОДА.

Навчання було організовано ДОО ВГО «Комітет виборців України» та ГО «Донецький інститут соціальних досліджень і політичного аналізу» в рамках проекту «Підвищення професійного рівня членів Громадської ради при Донецькій обласній державній адміністрації». Проект реалізується за фінансової підтримки Міжнародного Фонду «Відродження».



За більш детальною інформацією про діяльність Громадської ради при ДонОДА звертайтесь до прес-секретаря Бондаренка Сергія за тел.: +38 (095) 106-81-62 або за електронною поштою: pr.gromrada.dn@gmail.com

Немає коментарів:

Дописати коментар