23 лютого 2012 р.

Пройшло чергове засідання правління Громадської ради при ДонОДА


21 лютого 2012 року пройшло чергове засідання Правління Громадської ради при Донецькій ОДА. Основною метою зустрічі було обговорення поточного стану справ, а також обговорення можливих кандидатур на посади керівників консультативно-дорадчого органу при обладміністрації.

За результатами роботи прийняті наступні рішення.

Правління Громадської ради при ДонОДА рекомендує кандидатом на посаду голови Редька В’ячеслава Васильовича, голову комісії з питань міжнародних зв’язків та євроінтеграції. В найближчі дні Редько В.В. запропонує на розгляд членів Громадської ради свої програму та бачення роботи ради на наступний рік. На посаду заступника голови підтримана кандидатура С.П.Маловичко, керівника постійної комісії з питань охорони здоровя.

Прийнято рішення про забезпечення демократичності і відкритості процесу висування кандидатів на керівні посади, які утворилися після публічної подачі у відставку голови Громадської ради В.П.Кіпеня та його заступників на Форумі громадськості Донеччини 1.02.2012 р.  Бажаючі висунути свої кандидатури на заміщення керівних посад Ради (голова, заступники та відповідальний секретар) можуть розмістити  до 05.03.2012 р на блозі Громадської ради (pr.gromrada.dn@gmail.com) свої програми для ознайомлення усіх членів Ради.

Вирішено призначити наступні загальні збори на 06 березня 2012 року (час – 13 год, про місце буде оголошено пізніше).

Головний спеціаліст Головного управління взаємодії з громадськістю та у справах національностей і релігій Сімонов С.К. доповів присутнім про затвердження нарешті плану консультацій обласної адміністрації  з громадськістю на 2012 рік (з планом можна ознайомитись тут). Правління констатувало, що низка рекомендацій і зауважень громадськості врахована, проте цілий ряд важливих проблем, запропонованих Громадською радою залишилась не врахованою (з пропозиціями Громадської ради можна ознайомитись тут). 

Постійним комісіям громадської ради запропоновано врахувати затверджений План для корегування власних планів роботи і надати останні до 1.03.2012 р.

Гострою видалась дискусія між представниками ДонОДА та членами правління Громадської ради щодо відносин між консультативно-дорадчим органом та органом
виконавчої влади. «Каменем спотикання» стало різне  трактування окремих положень Постанови КМУ № 996. Зокрема, щодо обов’язкового для структурного підрозділу обладміністрації громадського обговорення, з залученням громадської ради, проектів обласних програм розвитку. Для розв’язання спірного питання прийнято рішення направити в КМУ інформаційний запит (з текстом запиту можна ознайомитись тут).

Немає коментарів:

Дописати коментар